Vzgoja za zdrave zobe v našem vrtcu poteka že vrsto let. V preteklem šolskem letu smo pristopili v projekt “Zobni alarm”, v katerega so bili vključeni vsi otroci iz starejše skupine. Ker se je projekt izkazal, kot zelo dober, vzpodbuden in poučen, smo se odločili, da ga v letošnjem šolskem letu nadaljujemo kot osnovni program zobne preventive. Namen je spodbuditi tudi starše, ki s svojo doslednostjo morajo otrokom pomagati privzgojiti skrb za otroško ustno higieno.
Ob srečanjih z organizatorko projekta in zdravstveno delavko Zdravstvenega doma Ljutomer – gospo Mihaelo Senčar so otroci v štirih delavnicah spoznavali zdravo prehrano, zgradbo zobovja in sestavo ustne votline. Največ poudarka je bilo na pravilni tehniki ščetkanja. Poskrbela je za otrokom prijetna druženja in vsakokratno srečanje popestrila še z zabavno lutko in pripomočki.
V vrtcu je otroke starejše skupine obiskal tudi zobozdravnik dr. Lazarevič, ki je otrokom opravil pregled zob.
V petek, 19. aprila pa je sledil še uradni zaključek z Mihaelo, katerega so se udeležili tudi direktor Zdravstvenega doma dr. Đorđe Šiškin in predstavnica podjetja Flegis (Curaprox) Andreja Unger, ter medicinska sestra Maša Kaučič in zobna asistentka Martina Miljuš.
Fotografije in posnetek prijetnega dopoldanskega srečanja si lahko ogledate v prispevku spodaj.

 

Dostopnost