Vsak tretji petek v mesecu novembru, obeležujemo Dan slovenske hrane in projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Na ta dan vsi otroci v vseh slovenskih šolah in vrtcih uživajo domača živila iz lokalnih kmetij. Kruh, maslo, med, mleko, jabolko. Namen projekta je poudariti: pomen zajtrka, pomen čebelarstva in domače lokalne hrane, ohranjanje kmetijstva, podeželja in obdelovalnih površin, varovanje okolja. V vrtcu otroke učimo, kako pomemben je zajtrk in smo veseli da imamo možnost zajtrkovanja, saj vsi otroci vsak dan, ob isti uri zajtrkujejo. Zajtrk mora biti navada, ki jo je potrebno priučiti in privzgojiti. V skupinah se veliko pogovarjajo o zdravi, doma pridelani hrani, ki ima boljši okus, bolj diši in ni pripeljana od daleč. Obiskujejo kmetije in čebelnjake, imajo lastne gredice in vedo, da hrana ne zraste na trgovinskih policah. V našem vrtcu je Tradicionalni slovenski zajtrk vsako leto velik praznik in ga vedno obeležimo na drugačen način. Letos sta nas obiskala oče in mama Ajde Zarje iz Čebelarstva Šalamun. Na zanimiv in otrokom poučen način sta nam predstavila njihovo dejavnost. Okušali smo različne okuse medu in se posladkali tudi z njihovimi medenjaki. Hvala tudi Mlinopeku za podarjeni kruh, družini Keuschler za podarjena jabolka, kmetiji Seršen za podarjeno mleko in Čebelarskemu društvu Veržej za podarjen med. Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.