V našem vrtcu dajemo velik poudarek skrbi zase s tem pa tudi za naše zobe. Zato sodelujemo v projektu »Zobni alarm«, ki je zelo poučen, spodbuden, pa tudi zabaven za otroke. Namen projekta je zdravstvena preventiva; kako otroke in starše spodbuditi, da s svojo doslednostjo otrokom privzgojijo skrb za ustno higieno.
Ob srečanjih z organizatorko projekta in zdravstveno delavko Zdravstvenega doma Ljutomer – gospo Mihaelo Senčar so otroci v štirih delavnicah spoznavali zdravo prehrano, zgradbo zobovja in sestavo ustne votline. Največ poudarka je bilo na pravilni tehniki ščetkanja, pri čemer morajo starši pomagati. Poskrbela je za otrokom prijetna druženja in vsakokratno srečanje popestrila še z zabavno lutko in s pripomočki.                                        V vrtcu je otroke starejše skupine obiskala tudi zobozdravnica Rahela Žižek Mraz, dr. dent. med, ki je otrokom opravila pregled zob.

V četrtek 28. novembra je bil uradni zaključek projekta, katerega so se poleg ga. Mihaele Senčar, udeležili še predstavnica podjetja Flegis (Curaprox) Andreja Unger, zobozdravnica Rahela Žižek Mraz, ter medicinska sestra Maša Kaučič in zobna asistentka Martina Miljuš. Prišla pa sta tudi Lili in Luka – maskoti projekta »Zobni alarm«, ki sta otroke zabavala, se z njimi igrala in jim čestitala ob zaključku projekta. Otroci so v spomin in kot nagrado prejeli praktičen nahrbtnik s spodbudnimi nalepkami, pobarvanko in didaktično igro.

 

 

Dostopnost