Šolsko leto bomo pričeli brez večjih omejitev in prilagoditev, vendar pa se moramo zavedati, da je virus SARS CoV-2 še vedno med nami, zato je pomembno, da upoštevamo osnovne higienske ukrepe in priporočila za preprečevanje njegovega prenosa in širjenja ter upoštevamo ukrepe za samozaščitno vedenje (če zbolimo, ostanemo doma in se samotestiramo, skrbimo za redno in pravilno umivanje rok, pravilno higieno kašlja, izogibamo se tesnim stikom z osebami, ki kažejo znake akutne okužbe dihal…).
Otroci morajo v vrtec prihajati zdravi, pred vstopom v igralnico naj si umijejo roke.
Zadrževanje staršev po garderobah naj bo kratkotrajno, slovo od otroka hitro (kolikor se le da).

Kot ste najbrž že opazili, se je zadnje tedne v avgustu pričela gradnja novega vrtca. Pridobitve se vsi zelo veselimo. Gradbena dela bodo prinesla zgoščen promet tovornih vozil v okolici vrtca, povečana je nevarnost na cesti pred vrtcem, spremenjen prometni režim. Bodite na poti v vrtec še posebej previdni in dodatno poskrbite za varnost vaših otrok (sami naj ne hodijo; ga držite za roko, sami naj ne izstopajo iz avtomobila, sami ne smejo odpirati vrat vrtca!)

Prva mesta (6 – pred otokom na parkirišču) so namenjena le vam staršem otrok iz vrtca; kratkotrajno, če je pa le možno, pa do vrtca pridite peš in uporabljajte parkirišče pri pokopališču.
Vrtec trenutno posluje od ponedeljka do petka od 5.30 do 15.45 ure – v okviru poslovnega časa glede na obliko izvajanja dejavnosti je otrok lahko v vrtcu prisoten do največ 9 ur dnevno.
 Priporočamo, da otroka pripeljite v vrtec najkasneje do 9. ure.
 Starši ali drugi spremljevalci otroka, morajo otroka osebno predati vzgojiteljici. Po Zakonu o varnosti v cestnem prometu morajo otroci na poti do vrtca in iz vrtca domov imeti spremstvo osebe starejše od 12 let.
 Starši naj redno obveščajo vzgojiteljico o spremembi podatkov (spremembe telefonske številke, naslov itd.).
 Copati, ki ne dajejo opore razvijajoči se nogi, niso primerni za otroka v vrtcu. Obutev naj mu omogoča nemoteno gibanje, naj bo primerna vremenu, škornje (uporabljamo jih v mokrih jesenskih ali spomladanskih dneh), lahko jih prinesete od doma ali pa mu jih priskrbimo v vrtcu (imamo rabljene).
 Otroku oblecite primerna (pralna) oblačila, ki ne bodo ovirala njegove igre in različne igralne situacije v igralnici ali na igrišču.
 Oblačila v garderobi odlagajte na otrokovo označeno mesto, otrok mora imeti v garderobi več rezervnih oblačil, ter vrečko za mokra oz. umazana oblačila, nahrbtnik in/ali vrečko sproti prinašajte in odnašajte.
 V vrtec si lahko otrok prinese ljubkovalno igračo, ninico, ki jo potrebuje, ali svojo najljubšo igračo, ne sme pa nositi hrane, različnih predmetov, nakita ali igrač, ki bi lahko ogrozile njegovo varnost ali varnost drugih otrok (ostri predmeti, trdi bomboni, žvečilni gumiji, nakit).
 Za nakit in dragocene igrače prinesene od doma ne odgovarjamo.
 Starši ste dolžni voditi v vrtec zdravega otroka. Če se pokažejo znaki obolenja ali če pride do poškodb, vzgojiteljica obvesti starše, le ti pa pridejo ponj v najkrajšem možnem času. Če je zdravniška pomoč nujna, spremlja otroka k zdravniku vzgojiteljica. Zdravil v vrtcu ne dajemo, razen na podlagi pisnega priporočila zdravnika.
 V primeru ušivosti so starši dolžni poskrbeti, da se lasišče otroka in vseh družinskih članov očisti. V tem primeru je potrebno vzgojiteljico nemudoma obvestiti.
 Pri odhodu iz vrtca velja pravilo, da starši poiščejo stik z vzgojiteljico in od nje prevzamejo svojega otroka. Vrata na igrišču vrtca in vhodna vrata je potrebno obvezno zapirati.
 Vstop v oddelek je dovoljen izključno v copatih – velja tudi za odrasle.
 Kajenje, razgrajanje in zadrževanje tujih oseb brez razloga je v vrtcu in okolici objektov vrtca prepovedano.
 Zaposleni v vrtcu, starši in otroci se bomo med seboj kulturno pozdravljali, naši pozdravi bodo: DOBRO JUTRO, DOBER DAN in NASVIDENJE. Ne bomo pa tudi skoparili z besedami: PROSIM, HVALA, IZVOLI, OPROSTI, DOBER TEK, NA ZDRAVJE, …
 Odrasli smo s svojim delovanjem vzor našim malčkom, zato se obnašajmo vljudno, strpno, razumevajoče in upoštevajmo ter spodbujajmo otrokovo samostojnost in prilagajanje otroka na življenje.
Z roko v roki ustvarjamo dobro klimo,
ki je rezultat kvalitetnega dela, zadovoljnih staršev in nasmejanih otrok. (Fröbel)

KOLEKTIV VRTCA VERŽEJ

Dostopnost