Alex Bobnjar, ati enega izmed otrok, se je ponudil, da nam vojaki iz njegove vojaške enote iz Maribora lahko pripeljejo pokazat vojaška vozila in predstavijo poklic vojaka.

V sredo, 27. 11. 2019, so se vojaki z atijem Miranom in Alexom, ki je vodja te enote, pripeljali na parkirišče. Predstavili so nam tri vojaška vozila. Otrokom je bilo najbolj zanimivo vozilo valuk – oklepno vozilo za varen transport pehotnih enot. Izvedeli smo, da so za upravljanje tega vozila vojaki posebej usposobljeni. Otroci so si ga lahko ogledali tudi od znotraj, kar jim je bilo posebej zanimivo. Tudi ostali dve vozili so si lahko ogledali in »šofirali«. Nadeli so si lahko čelade in neprebojni jopič ter še spoznali drugo opremo.

Na koncu je vse otroke pričakalo presenečenje. Vsi so bili začudeni, ko je ati Alex povedal, da so na tovornjaku darila za otroke. Vsi smo najprej pomislili, da je to kaj sladkega, nato pa je dvigalo dvignilo velik zaboj iz tovornjaka, v katerem sta bila dva otroška avtomobilčka-poganjalca in družabne igre za otroke.

Za predstavitev vojaških vozil se v imenu vrtca zahvaljujemo vojaški enoti iz Maribora, posebej pa atiju Alexu in Miranu. Otroci in vzgojiteljice pa se še posebej zahvaljujemo za presenečenje – darila.

Povezava do fotogalerije -> TUKAJ!

Dostopnost