Jedilnik


V primeru težav (dostava, bolezen, … ) si pridržujemo pravico do spremembe jedilnikov.
Dober tek, vam želijo kuharice in organizatorka prehrane Vesna Novak.
V skladu z zahtevami iz Uredbe EU št. 1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikov (UL RS št. 6/2014) vas obveščamo, da lahko jedi na jedilniku vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost.

ALERGEN
A - ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV
G - ŽITA, KI VSEBUJEJO GLUTEN (PŠENICA, JEČMEN, OVES, RŽ, PIRA IN PROIZVODI IZ NJIH)
GS - GORČIČNO SEME IN NJEGOVI PROIZVODI
J - JAJCA IN PROIZVODI IZ NJIH
L - MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI, KI VSEBUJEJO LAKTOZO
M - MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH (LIGNJI, HOBOTNICE, ŠKOLJKE)
O - LUPINASTO SADJE-OREŠČKI (MANDELJNI, OREHI, LEŠNIKI, INDIJSKI OREŠČKI, BRAZILSKI OREŠČKI, AMERIŠKI OREHI, PISTACIJA, MAKADAMIJA) IN PROIZVODI IZ NJIH
R1 - RIBE IN PROIZVODI IZ NJIH
R2 - RAKI IN PROIZVODI IZ NJIH
S - ZRNJE SOJE IN PROIZVODI IZ NJIH
SO2 - ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFITI(V KONCENTRACIJI VEČ KOT 100mg/kg ali 10mg/l,IZRAŽENI KOT SO2
SS - SEZAMOVO SEME IN PROIZVODI IZ NJIH
V - VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
Z - LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE

Seznam alergenov je priloga jedilnikom in je objavljen na oglasnih deskah poleg jedilnikov in na spletnih straneh šole, zavoda in vrtca.

 

Dostopnost