Spoštovani starši, zakoniti zastopniki!

Obveščamo vas, da so zaradi Odloka o spremembi in dopolnitvah Odloka o izjemah od karantene na domu  po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 (Ur.l.RS, št.8/22), ki začne veljati 19. 1. 2022, na NIJZ pripravili obsežnejšo posodobitev Navodil vzgojno-izobraževalnim zavodom ob sumu ali potrjenem primeru okužbe s SARS-CovV-2.

Navodila so objavljena na spletni strani: https://www.nijz.si/vzgojainizobrazevanje

Odlok o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni  se je spremenil tako, da izjema od napotitve v karanteno na domu velja tudi za predšolske otroke, ki so imeli visoko rizični stik v vrtcu, razen, kadar je v posameznem oddelku potrjena okužba pri več kot 30 odstotkih otrok.

Skladno z Navodili se staršem priporoča, da v primeru, da je v oddelku vrtca potrjen primer okužbe s SARS-CoV-2, pa otroci niso napoteni v karanteno na domu, otroke doma testirate vsak dan v obdobju potencialne karantene.

Še naprej vas, spoštovani starši prosimo, da dosledno nosite zaščitne maske ob zadrževanju v prostorih vrtca oziroma pri gibanju na zunanjih površinah, če ni mogoče zagotoviti medsebojne razdalje 1,5 m.

Želimo si, da bi bili kar se da uspešni pri premagovanju širjenja virusa. Brez vašega sodelovanja, spoštovani starši in doslednega izvajanja ukrepov, bi bilo to mnogo težje. Hvala vam!

Lepo pozdravljeni in ostanite zdravi!

Marija Ferenc, ravnateljica

Dostopnost