V ponedeljek, 20.5.2019 so otroci srednje in starejše skupine iz vrtca Veržej z vzgojiteljicami obiskali Policijsko postajo Ljutomer.
Sprejela nas je policistka Lidija in nas povabila na ogled prostorov postaje. Pokazala nam je prostor, kjer sprejemajo klice ter prostor za pridržanje kršiteljev. Ogledali smo si tudi odvzem prstnih odtisov ter druge pripomočke policistov za različne namene. Otroke je najbolj zanimal prostor, kjer priprejo ljudi, ki kršijo zakone in predpise. Otroci so ob ogledu postaje doživeli veliko novih spoznanj. Skupaj smo ugotovili, da so policisti prijazni ljudje. V imenu vrtca se zahvaljujemo Policijski postaji Ljutomer, še posebej Lidiji Nemec, da nam je na zanimiv in razumljiv način predstavila prostore ter delo in naloge policistov.
Zatem smo se odpravili še v mestno knjižnico, kjer nas je prijazno sprejela knjižničarka Sandra in nam pokazala otroški oddelek knjižnice, ter nam predstavila posebne otroške knjige o živalih. Otroci so jo z zanimanjem poslušali, ji odgovarjali na vprašanja, prisluhnili smo tudi kratki pravljici.
Nato smo si ogledali še ostale prostore v knjižnici, in si še ogledali prostore galerije z zanimivimi slikami.
Preživeli smo poučen in zelo zanimiv dopoldan.

Dostopnost